XBRL Workshop in de praktijk2019-01-10T10:44:57+00:00

XBRL Workshop in de praktijk

Voor wie?

Medewerkers van Accountants- en administratiekantoren.

Achtergrond van de XBRL workshop

De Belastingdienst heeft aangekondigd de aangifte van de IB en Vpb via XBRL per 1 januari 2013 verplicht te stellen. Daarnaast willen de banken eind 2012 80% van de kredietaanvragen in XBRL aangeleverd krijgen, en ook het CBS en de KvK willen in de nabije toekomst de rapportages in XBRL aangeleverd krijgen. De doelstelling van Logius, de overheidsinstantie die de invoering van XBRL realiseert, is dat SBR in de nabije toekomst voor nog meer rapportages, zoals ondermeer de jaarrekening wordt gebruikt.  Veel accountantskantoren en andere bedrijven zijn desondanks nog niet klaar voor het verzenden van rapportages via XBRL.

De definitie van SBR (Standard Business Reporting ) is een programma dat tot doel heeft de gegevensuitwisseling tussen ondernemingen en de overheid, tussen ondernemingen en banken en tussen overheden onderling, verregaand te standaardiseren, te normaliseren, te optimaliseren en te digitaliseren.

XBRL workshop: van theorie naar praktijk

Voor veel ondernemingen is XBRL slechts theorie, het zegt ze weinig. U heeft nog maar ca. 3 maanden de tijd om uw gegevens en bestanden XBRL-proef te maken. Om u bij te staan, hebben wij de workshop XBRL ontwikkeld. In deze heldere workshop laten wij u zien wat u moet doen om u voor te bereiden op XBRL.

Onderwerpen

In onze XBRL workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is XBRL nu eigenlijk
  • Voordelen en nadelen van XBRL
  • Eenmalige stappen
  • Jaarlijks terugkerende stappen
  • Risico’s van XBRL
  • Wat betekend XBRL voor uw onderneming
  • Kosten, terugverdientijd en de toekomst

Resultaat

Onze workshop geeft u inzicht in de te nemen stappen voor de invoering van XBRL bij u op kantoor en de aandachtspunten die hierbij horen. Kortom, na deze workshop weet u wat er kantoortechnisch gedaan moet worden en wat al gedaan is op het gebied van XBRL.

Duur

De workshop wordt gegeven op werkdagen van 15:00 tot 20:00.

Voor een avondmaaltijd wordt gezorgd.

Kosten

De kosten voor de workshop bedragen € 247,- per deelnemer.

Aanmelding

Klik hier om u aan te melden voor deze workshop, of stuur een email naar info@bonis.nl. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen een email met meer informatie.

Meldt u nu aan voor onze workshop en zorg dat uw kantoor XBRL-ready het nieuwe jaar in gaat!

Home » Cursus & Workshop » XBRL Workshop in de praktijk

Contact

Ad Bonis
Steenvoordelaan 48
2284 CX Rijswijk
T. 06-54696287
E. info@bonis.nl

BTW: NL8234.01.091.B.01

Actualiteiten