test2019-05-22T08:13:12+00:00

Home

Een passie voor cijfers, ondernemerschap én duurzaamheid

Voor de ondernemer is het nog belangrijker dat de accountant voor hem of haar een gesprekspartner, een klankbord en een coach is. Zo kunnen ze samen vooruit kijken om eventuele problemen vooraf te onderkennen. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord is daarnaast mijn grote passie.

Accountancy is een boeiend vak en cijfers zijn interessante gegevens voor ambtenaren, regelmakers en overige bureaucraten, maar niet voor ondernemers. Cijfers zeggen namelijk iets over het verleden en de ondernemer kijkt liever naar het heden en de toekomst.

Het is belangrijk dat de ondernemer kan doen wat hij het liefst doet: ondernemen! Communiceren wordt steeds vaker via de smartphone en ipad gedaan. Dat is een van de redenen geweest om een App te ontwikkelen. Klik hier om hem te downloaden.

Duurzame meubelen

In 2002 heb ik mijn ‘nieuwe’ kantoor op de Strevelsweg volledig ingericht met tweedehands meubelen. Al deze meubelen krijgen zo een nieuwe kans om gebruikt te worden; ze zijn volledig recyclebaar, en kunststof en spaanplaatmateriaal ontbreekt.

Biologisch en fairtrade

In 2005 vroeg een medewerker mij waarom wij niet gezamenlijk lunchen. Sindsdien lunch ik dagelijks met mijn personeel. Hierbij wordt zoveel (als mogelijk) gebruik gemaakt van biologische en/of faire trade producten; dit betekent veelal dat er minder opbrengst per eenheid (bijvoorbeeld per hectare) is.

Dat de producten hierdoor duurder zijn dan niet biologisch en/of faire trade geproduceerde artikelen neem ik voor lief.

Sociale duurzaamheid

Onder ‘duurzaamheid’ versta ik ook, of juist vooral, het aangaan van langdurige relaties waarbij iedereen een inkomen wordt gegund waarvan je kunt leven. Dit hoeft niet gelijk te zijn aan het minimumloon zoals wij dit in Nederland kennen, maar het moet passen in de levensstandaard van het land waar de producten vandaan komen / gemaakt worden.

Daarnaast betekent sociale duurzaamheid voor mij ook het aangaan van een soort huwelijk waar je elkaar het jawoord geeft tot de dood erop volgt. Iedereen maakt fouten (ik ook), maar dat is geen reden om de relatie te verbreken. Pas als je echt uitgekeken bent op elkaar, ga je uit elkaar.

Duurzaamheid en spiritualiteit

Vanaf eind jaren ‘90 heb ik de overtuiging dat de basis voor het bestaan op onze wereld het ‘zoeken naar duurzaamheid’ is. People, Planet, Profit, Prophecy, Passion & Promise? spelen in mijn werk als accountant een zeer belangrijke rol, want de basis is: duurzaamheid.

Het begrip ‘spiritualiteit’ heeft voor mij niets te maken met een of andere vorm van zweverigheid, maar des te meer met Spirituele Intelligentie (SI) waarin je ontdekt wie je werkelijk bent.

Wanneer je dit doortrekt naar het ondernemen, wordt het ook wel Business-spiritualiteit genoemd; dit vraagt een andere wijze van omgaan met elkaar en heeft voor mij alles met duurzaamheid te maken.


Youtube

Zie hier een filmpje waarin ik mij voorstel.

Accountant Rotterdam?

Op zoek naar een bijzondere accountant Rotterdam en omstreken? Dan bent u bij Bonis Accountancy aan het juiste adres.

Home » test

Contact

Ad Bonis
Steenvoordelaan 48
2284 CX Rijswijk
T. 06-54696287
E. info@bonis.nl

BTW: NL8234.01.091.B.01

Actualiteiten